Volgens Prins Bernhard van Oranje, eigenaar van circuit park Zandvoort, is de kans op een nieuwe Nederlandse Grand Prix erg klein. Dit laat de prins in Formule1.nl weten.

Prins Bernhard van Oranje had onlangs een meeting met Formule 1 – eigenaar, Libery Media, in Londen. De prins hierover:
Wij zijn in gesprek met Liberty Media, maar de kans dat het lukt is niet zo groot. Veel landen zijn bereid om elke prijs te betalen die de Formule 1 vraagt. Alleen al de fee die je als organisatie betaalt aan Liberty Media is zo’n 20 miljoen dollar. Dat verdient geen enkel circuit terug met de kaartverkoop en dus moet er geld van investeerders bij en dat is waar we nu mee bezig zijn.

Je ziet dat er bij een Formule 1-demo als honderdduizend man op de tribune zitten. Vanuit commercieel perspectief is zo’n Grand Prix enorm interessant, maar dan moeten we het met z’n allen wel willen. Voor mijzelf als promotor is het een lastig verhaal, maar zolang de kans op een Nederlandse Grand Prix er is, gaan wij door.

In Assen is men ook bezig met een Grand Prix. Charlie Whiting was daar onlangs op bezoek en bracht positief advies uit. Volgens Prins Bernhard van Oranje staat Zandvoort niet op de tweede plaats: Whiting is ook bij ons geweest, dus dat zegt niks. Ik ben de promotor van de Grand Prix van Nederland en als we die race in Assen willen houden, dan doen we het in Assen, en als we hem in Zandvoort willen houden, of in Rotterdam, dan doen we het daar. Eerst moeten we die Grand Prix op de kalender zien te krijgen, en daarna gaat het er pas over op welk circuit dat gaat gebeuren.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.