Vanaf volgend seizoen wordt de piloot die tijdens het seizoen de meeste wagens heeft ingehaald wereldkampioen. Dat heeft Bernie Ecclestone laten weten tijdens een lunch met een aantal journalisten in Kuala Lumpur.

De kwalificaties bepalen wie er als laatste mag starten. De snelste wagen start achteraan en heeft dus de grootste kans om anderen in te halen. Elke race wordt zo een geweldig spektakelstuk, Liet Ecclestone weten.

Kijk naar wat Fernando & Lewis vorige week lieten zien. Dat was racen met het mes tussen de tanden, de tv-stations waren er dol op. Dat moeten we meer hebben, dit systeem garandeert dat.

Ik stelde het idee gisteren voor op de vergadering met de teamleiders, een aantal onder hen waren moeilijk te overtuigen maar aan het eind was iedereen het ermee eens: Dit systeem heeft een 100% spektakel garantie.

Volgend jaar voeren we het in voor de rijders, dat is alvast zeker, we moeten enkel nog eens kijken of en hoe we het constructeurskampioenschap gaan aanpassen.

Ecclestone probeerde vorig jaar om een medaillesysteem in te voeren, maar dat idee werd op tijd afgeketst. Hopelijk is dat ook met dit idee het geval.

By peter