Er zijn nog twee races te gaan in het Champ Car World Series kampioenschap. Newman Haas Racing willen er alles aan doen om het startnummer ��n volgend seizoen op de wagen van Bruno Junqueira te houden. Als ze winnen zou dat hun vijfde titel in deze serie zijn.

De huidige stand is:
1: Paul Tracy – 226 punten
2: Bruno Junqueira – 197
3: Michel Jourdain – 183.

Dit weekend zijn er maximaal 23 punten te verdienen en bij de laatste race, een vijfhonderd mijl race op de California Speedway, dan vallen er nog eens 22 punten te verdienen.

Verder willen ze proberen om rookie Sebastien Bourdais op de derde plaats te krijgen. Bourdais heeft reeds de eer om dit jaar de “Rookie of the year” prijs te winnen. In de tot nog toe verreden zeventien races, heeft Bourdain in acht races op kop gelegen en reed in de top vijf bij alle races. Bij vijf gelegenheden viel hij uit, buiten zijn schuld, en daardoor ligt hij verder terug in het kampioenschap dan verdiend. Hij heeft momenteel 158 punten en ligt daarmee op de vierde plaats.

Overigens valt nog te vermelden dat tijdens de afgelopen Champ Car race in Mexico City er zo’n 210.000 toeschouwers aanwezig waren op de racedag en tijdens het gehele weekend 400.000… Een nieuw record.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter