Michael Schumacher mag op twee september de slingers ophangen. De Duitser heeft die dag namelijk een feestje te vieren. Op het circuit van Spa Francorchamps rijdt de zevenvoudig wereldkampioen zijn driehonderdste race. De 43-jarige Duitser is na Rubens Barrichello de tweede die dit magische aantal weet te behalen.

Het Belgische circuit heeft een speciaal plekje verovert in het hart van de zevenvoudig wereldkampioen. Voor mij is Spa het mooiste circuit ter wereld. Ik heb er zoveel speciale momenten beleefd zoals bijvoorbeeld mijn debuut in de Formule 1, het behalen van mijn eerste GP-zege en het winnen van een wereldtitel. Het kon dan ook bijna niet anders dan dat ik op Spa mijn driehonderdste race zou rijden, verteld de oudste man op de grid.

Ik ben er trots op dat ik de tweede coureur in de Formule 1 historie ben die driehonderd races rijdt. Ik hoop dat ik deze mijlpaal kan belonen met een mooi resultaat. Vorig jaar had ik een goede race op Spa en ik zal er alles aan doen om ook dit jaar een sterke race te rijden op Spa. Vorig jaar startte Schumacher als laatste in België, maar wist in de race een vijfde plek binnen te halen. Vorig jaar vierde Schumacher ook een feestje in de Ardennen. Het was toen namelijk zijn twintig jarig jubileum in de Formule 1.