Sommige mensen hebben een droom. Bijvoorbeeld een bepaalde auto kopen. Maar laat die auto nu net niet in eigen land beschikbaar zijn of ontzettend duur zijn in vergelijking met andere landen. Gelukkig is dat nog lang niet direct een probleem. Er zijn namelijk mogelijkheden genoeg om de auto in het buitenland te kopen. Zeker binnen de Europese Unie zijn de regels rond het importeren van auto’s stukken versoepeld waardoor het vaak zelfs voordeliger is om een auto in het buitenland te kopen. Wil je jouw favoriete auto importeren? Dan geven we je hieronder enkele tips en vertellen we hoeveel dat ongeveer gaat kosten.

Auto importeren
Grofweg zijn er eigenlijk twee redenen te noemen waarom je auto zou importeren. De eerste is dat de desbetreffende wagen in het buitenland veel goedkoper is. De andere reden is dat jouw droomwagen in Nederland niet te verkrijgen is. Het importeren van een auto vereist echter in sommige gevallen behoorlijk wat papierwerk. Het goedkoopste is om het zelf te doen, maar dit neem flink veel tijd in beslag. Er zijn ook bedrijven die je erbij kunnen helpen, maar dat kost je logischerwijs meer geld. Ze zorgen er wel voor dat alles tot in de detail afgehandeld wordt en dat jouw supercar uiteindelijk inclusief Nederlands kenteken voor de deur staat!

De kosten van een auto importeren
Wat het importeren van een auto kost, hangt natuurlijk sterk af van het land waar je deze koopt. De kosten zitten vooral in de aankoopkeuring, de BPM en het vervoer naar Nederland. Een aankoopkeuring is altijd aan te raden en kost je maximaal 300 euro. Je kunt je auto naar Nederland laten vervoeren met een oplegger. Dat kost gemiddeld ongeveer 90 eurocent per kilometer, met een minimum van 200/300 euro. Je kunt er ook zelf omgaan. In dat geval betaal je een vaststaand bedrag voor een tijdelijk kenteken. Dit zal meestal niet meer dan 400 euro kosten. Op je aangifte BPM bij de belastingdienst kun je veel geld besparen. Volg daarom niet het standaard advies van de belastingdienst maar win advies in van een expert.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.