Jos Verstappen is deze week volop aanwezig in Barcelona bij de eerste testweek van 2016. Zoon Max maakte gisteren kennis met de nieuwe auto van Scuderia Toro Rosso, de STR11. Dat verliep zonder grote problemen, hij legde 121 rondjes af. Hij eindigde wel onderaan het tijdenlijstje, maar daar is tijdens het testen weinig over te zeggen.

Dat weet Jos Verstappen ook. Aan Verstappen.nl vertelde hij: Ze zeggen: een auto die er goed uitziet, die gaat ook meestal goed. Het ziet er goed uit, dat wel, maar je kunt pas conclusies trekken als je rondetijden ziet. Dus ik denk dat het te vroeg is om daar iets over te zeggen, we zullen moeten afwachten. Ik denk dat niemand hier het achterste van zijn tong laat zien, dat gebeurt pas tijdens de eerste race in Australië. Dan weet je pas echt waar je staat.

Ik vind dat het team echt keihard gewerkt heeft om dit voor elkaar te krijgen in zo’n korte tijd. En daar is het team zelf ook van onder de indruk. Laten we hopen dat James Key (technisch directeur bij Toro Rosso, red.) gelijk krijgt met zijn stelling dat ze een seconde per ronde sneller zijn dan vorig jaar. Maar laten we niet vergeten: de andere teams zitten ook niet stil. Daar wordt ook vooruitgang geboekt, niet alleen bij Toro Rosso.

Max moet gewoon op dezelfde basis doorgaan. Net zoals hij de afgelopen jaren bezig was. Dat verwacht ík van hem, maar dat verwacht hij zelf ook! Elke race is er één en die probeer je zo goed mogelijk te doen. Hij zal nog steeds beslissingen moeten nemen op het moment dat een situatie zich voordoet. Dat kun je van tevoren niet incalculeren. Sommige dingen moeten meezitten en sommige dingen zullen tegenzitten. Maar Max is goed voorbereid en hij heeft er zin in.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!