Met behulp van het computerprogramma Photoshop, waarmee je onder meer trucagefoto’s kunt maken, zijn de namen van de sponsors van Jos Verstappen al aangebracht op de groene race-overall van Mark Webber. Ook de succesvolle Jaguar, een auto die geregeld in de top 10 staat en podiumpotentie heeft, is uitgerust met de sponsornamen die nu nog op de Minardi prijken. Jaguar heeft het openingsbod voor een verbintenis met Verstappen vergezeld doen gaan van een paar sprekende foto’s.

Het prijskaartje dat aan dit aanbod hangt, is echter een goed bewaard geheim. “Maar als we er nog een of twee kleinere sponsors bij krijgen, dan zou het in mijn ogen moeten kunnen lukken”, zegt de Rotterdamse zakenman Michel Perridon, die niet wil verhullen dat het om miljoenen euro’s gaat.

Perridon wil hoe dan ook betrokken blijven bij de loopbaan van Jos Verstappen. De impact van Nederlandse succesvolste F1 coureur aller tijden op het merk Trust is volgens hem overweldigend. Niet alleen in Nederland, maar ook in Itali�, waar de underdog Minardi grote populariteit geniet. En niet te vergeten in Engeland, waar door toedoen van Justin Wilson de renstal en zijn sponsors nadrukkelijk in de belangstelling hebben gestaan. “Zo’n coureur als Wilson was uitstekend voor onze naam in Engeland. Een mooie story toch, van zo’n jongen wiens vader desnoods zijn benzinepomp wil verkopen om zijn zoon in de Formule 1 te laten slagen?’‘

Voorwaarde is wel dat de Limburger de beschikking krijgt over gelijkwaardig materiaal. Perridon: “Jos zegt dat hij minstens even snel is als de Australi�r Webber. Dat kan hij dan mooi laten zien.’‘

De strategie is om met Jaguar in zee te gaan, maar ook Minardi en Jordan zijn nog niet afgeschreven. Deze drie renstallen hebben in totaal nog vijf stoeltjes vrij, waarbij het prijskaartje van Jaguar het hoogst is.

In een groene auto kan Verstappen ongetwijfeld het rood van Schumacher dichter benaderen. Maar ook het zwart van Minardi en het geel van Jordan zijn nog in beeld. Perridon: “Paul Stoddart komt hier praten. Ik hoop dat het wonder nog een keer geschiedt, maar dat heeft zich daar nog nooit voltrokken. Ook volgend jaar blijft het bij Minardi behelpen. Zowel Jordan als Minardi is een priv� team en zo’n renstal blijft altijd afhankelijk van een motorenleverancier en van sponsors. Voor Jos is het daarom beter naar een fabrieksteam als Jaguar te gaan.’‘

AD

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter