De Formule1 kan zichzelf reeds de doodsteek hebben toegebracht, dat is de mening van Eddie Jordan. Het Jordan Grand Prix team van de Ier heeft slechts een budget van 68 miljoen euro, terwijl Ferrari en Toyota werken met budgetten van om en bij de 400 miljoen Euro. De F1 is volgens de Ier schuldig aan grove nalatigheid.

“Ik denk dat we allemaal schuldig zijn. We hebben ons zelf geen dienst verleend doordat we de budgetten niet onder controle kunnen houden. Niemand is onschuldig. We nemen alles veel te persoonlijk, en willen dan te veel situaties gebruiken om er voordeel uit te slaan. We denken niet meer na over het zakendoen. Alle teams hebben al toegegeven dat de kosten te hoog worden.”

7 Autoconstructeurs hebben een aandeel in de koninginneklasse van de autosport. De technologische revolutie zorgt ervoor dat de budgetten van de teams gigantisch hoog worden.

In 2001 en 2002 moest de Formule1 al afscheid nemen van priv�-teams als Prost en Arrows. Sinds de faillissementen van die twee pleit Max Mosley ervoor om de kosten te drukken door nieuwe geldbesparende technische reglementen.

Volgens de laatste geruchten zou Jordan slechts geld genoeg hebben om de eerste 3 GP’s van het seizoen af te werken.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter