De groep rond de 9 Formule 1 teams, elk team buiten Ferrari, maakte eerder deze maand bekend dat ze de vergadering met FIA voorzitter Max Mosley niet zullen bijwonen. Op de agenda van die vergadering staat onder meer de toekomst van de Formule 1, het einde van het Concorde akkoord en dergelijke meer.

In tegenstelling tot eerdere berichten, zouden de twee nieuwe teams, Red Bull Racing en MidlandF1 (Jordan) alsnog aanwezig zijn op die vergadering. Dat staat te lezen in Autosport.

Volgens Autosport zal nu vrijdag niet enkel Ferrari aanwezig zijn, maar dus ook Red Bull en Jordan. Op de agenda zou ook nog de regels rond het vrijdagtesten staan. Iets wat Red Bull maar al te graag veranderd zou zien, om zo Klien toch op vrijdag te laten testen. (Klien mag nu op vrijdag niet testen, omdat hij vorig jaar race reed, red.) Er zou ook gepraat worden over veranderingen (weeral) aan de opzet van de kwalificatie.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter