Volgens Eddie Jordan althans wel. Na een slecht seizoen, met als enige (licht)punt een overwinning van Fisichella, blijft de Ier positief.

Die Fisichella gaat nu naar het Zwitserse team van Peter Sauber. Ook race- en testingenieur Gary Anderson zal niet meer aan de dagelijkse activiteiten deelnemen. Jordan kan maar geen degelijk budget vinden voor volgend seizoen en dus zou een gedemotiveerde Eddie maar een normale zaak zijn. Maar toch is dat niet het geval. De teambaas van het gele team blijft positief denken.

Jordan is duidelijk teleurgesteld met het verlies van Giancarlo Fisichella. Fisico zal volgend seizoen met een blauwe overall rondrijden, bij Sauber dus. Maar Eddie zegt tegen The People het volgende:

“Ik beschouw het Sauber-team niet als beter dan Jordan, ookal hebben ze een beetje meer geld. Ik wilde Giancarlo in een topdrie- of -vierteam want Jordan gebruikt z’n reserves. Ik denk dat we Sauber volgend seizoen zullen voorbijrijden.”

Maar Sauber kan gebruik maken van de Ferrari-motor van dit seizoen, en misschien zelfs van het Ferrari-chassis. Jordan zoekt echter nog een betaalbare krachtbron voor z’n wagens.

“Ik had het feit dat we wijsgemaakt werden dat het prijskaartje van de motoren 10 miljoen dollar of minder zou bedragen,” aldus Eddie.

“Het is frustrerend want we hadden een overeenkomst, en tegen dat de contracten opgesteld worden verandert het weer.”

“Ford bijvoorbeeld: hun deal bedraagt meer dan 10 miljoen dollar. Ze wilden de naam Jordan zelfs gebruiken en plaats op de wagen krijgen. Maar jammer genoeg geven we geen plaats op de wagen weg voor niks.”

Ford bevestigde meermaals dat ze volgend seizoen 3 teams van motoren zullen voorzien: Jaguar, Minardi en Jordan. Het contract met Jordan willen ze niet be�indigen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter