BAR-Honda rijder Takuma Sato zette vandaag de snelste tijd neer op een kunstmatig natgemaakt circuit in Jerez. Sato reed met zijn 1m25.758s een kleine seconde sneller dan Juan Pablo Montoya die met de FW26 reed. De derde wagen werd bestuurd door Williams testrijder Antonio Pizzonia. Hij reed met de FW25 maar moest zijn sessie stoppen na problemen met de versnellingsbak.

De laatste run van de dag eindigde bijna met een ongeluk. Sato, die rondtoerde met �gebruikte� regenbanden werd bijgehaald door Montoya die met nieuwe regenbanden reed. Toen Montoya hem wou inhalen raakten ze elkaar bijna.

” Het was zeer close, ik moest van mij gas gaan. Dit was mijn eerste test in de regen sinds lange tijd en de banden zijn veel verbeterd sindsdien,”

vertelde Montoya.

BAR had een nieuwe ophanging voor de 006 gepland. Jammer genoeg waren de onderdelen verloren gegaan tijdens het transport in Engeland. Hierdoor moest Sato noodgedwongen met de ophanging rijden die bestemd waren voor Bridgestone banden.

Montoya blijft mogen nog een dagje testen op het circuit van Jerez.

Pos Rijder Chassis-Motor Tijd Ronden
1 Takuma Sato (BAR-Honda) M 1m25.758s 102
2 Juan Pablo Montoya (Williams-BMW) M 1m26.674s 89
3 Antonio Pizzonia (Williams-BMW) M 1m28.540s 42*
* 2003 wagen

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter