Grootste gespreksonderwerp van de dag zijn de Renault motoren, elk team dat ze gebruikt heeft de grootste moeite om ze betrouwbaar aan de praat te krijgen. De Toro Rosso en Caterham tufte hun rondjes bij elkaar maar dat gebeurt met een motor die zwaar sputtert en soms gewoon stilvalt. Dit in tegenstelling tot de Mercedes en Ferrari motoren die relatief goed ronddraaien.

Red Bull
Het testseizoen van de wereldkampioen dreigt op een grote sisser af te lopen. Het team heeft net zoals de andere Renault teams problemen met het nieuwe blok maar toch maken ze het zichzelf ook niet gemakkelijk. Adrian Newey staat erom bekend om zijn wagens krap te ontwerpen en dit zorgt ervoor dat de Turbo bijna instant oververhit. Na de ganse ochtend bijna te hebben stilgestaan stond de RB10 van Ricciardo na enkele bochten als rokend stil met blijkbaar ook schade aan het rechtervoorwiel. Het team repareerde de wagen en kon nog twee rondjes afleggen voordat er zich weer problemen voordeden. Het team verkoos om de rest van de dag niet meer in actie te komen om zo verder te werken aan de auto en moet zo toezien hoe de andere teams rondje na rondje rondrijden terwijl hun teller vandaag bleef steken op 3.

En dit allemaal voor het oog van Red Bull eigenaar Ddieter Mateschitz. Ondertussen is al bekend geworden dat Adrian Newey en Christian Horner op weg zijn naar Milton Keynes om de crisis te bestrijden.

Mercedes
Bij het team uit Brackley blijft alles verlopen zonder grote problemen. Lewis Hamilton kon vandaag netjes 62 ronden afleggen met een derde tijd als resultaat.

Ferrari
Opnieuw bewijst Ferrari een betrouwbaar pakket te hebben. De auto mag dan wel in de voormiddag zijn stilgevallen een verontrustende reden was er niet, het probleem dat de kop op stak was hetzelfde als maandag, namelijk een probleem met de telemetrie waardoor het team als voorzorg de wagen stillegde. In de namiddag liep het weer gesmeerd en het team sluit de dag af met 56 ronden op de gordel.

McLaren
Doordat de MP4-29 op maandag niet verscheen besloot het team de wagen vandaag te verdelen over de twee coureurs. Jenson Button legde succesvol 40 ronden af in de voormiddag terwijl rookie Magnussen er nog eens 52 bijdeed wat het dagtotaal op 92 brengt. Debutant Magnussen durfde het zelfs aan om even door te trappen wat hem verrassend de snelste tijd opleverde.

Force India
Een mindere dag voor het team met Indische routs, in tegenstelling tot de andere Mercedes teams heeft de renstal wel af te rekenen met verscheidene kwelgeesten waardoor Nico Hulkenberg een moeizame eerste werkdag bij zijn oude team achter de rug heeft. Verder dan 17 ronden geraakte de VJM07 niet.

Sauber
Adrian Sutil maakt zich niet populair bij zijn nieuwe team door tijdens een van zijn runs de controle over zijn C33 te verliezen en de voorkant te beschadigen, het zorgt ervoor dat de Zwitsers zich na het incident niet meer op de baan laten zien. Toch wist de Duitser zich te verzekeren van 33 kostbare ronden.

Toro Rosso
Op het eerste zicht een beter dag voor het kleine Italiaanse team maar niets is minder waar. De STR9 legt dan wel op papier 30 ronden af echt veel kan coureur Vergne er niet mee. Terwijl de auto verscheidene keren over het circuit strompelt is duidelijk te horen dat er iets niet pluis is met de Renault motor.

Williams
Net zoals de andere Mercedes teams loopt bijna alles gesmeerd bij Williams. Felipe Massa maakte bij zijn Williams debuut een goede indruk en legde een mooi 47 ronden af in de FW36.

Caterham
Er werd in de lage landen uitgekeken naar de eerste werkdag van Robin Frijns als Testcoureur bij het kleine Caterham. De dag liep helaas absoluut niet gesmeerd. In de ochtend viel Frijns vernederend tot twee maal toe na elkaar stil viel terwijl hij terugkeerde naar pitstraat. Door de sputterende Renault motor moet de Nederlander zich tevreden stellen met 10 stotterende rondjes.

Marussia
Het team was gepresseerd om hun nieuwe bolide eindelijk op de baan te krijgen en Max Chilton kreeg in de late namiddag de eer om dit te verwezenlijken. De jonge Brit slaagde erin om 5 installatierondjes af te leggen, meer ronden dus als Red Bull! Een uitstekende start voor het team dat deze morgen de wagen nog in elkaar aan het schroeven was!

Voor foto’s van de nieuwe Marussia moet je hier zijn

Totaal aantal ronden per motorfabrikant over 3 dagen
Mercedes – 466
Ferrari – 235
Renault – 86

Pos Driver                Team                    Time       Gap      Laps
 1. Kevin Magnussen       McLaren-Mercedes        1m23.276s            52
 2. Felipe Massa          Williams-Mercedes       1m23.700s  +0.424s   47
 3. Lewis Hamilton        Mercedes                1m23.952s  +0.676s   62
 4. Jenson Button         McLaren-Mercedes        1m25.030s  +1.754s   40
 5. Fernando Alonso       Ferrari                 1m25.495s  +2.219s   58
 6. Nico Hülkenberg       Force India-Mercedes    1m26.096s  +2.820s   17
 7. Jean Eric Vergne      Toro Rosso-Renault      1m29.915s  +6.639s   30
 8. Adrian Sutil          Sauber-Ferrari          1m30.161s  +6.885s   33
 9. Robin Frijns          Caterham-Renault        no time              10
 10. Max Chilton          Marussia-Ferrari        no time               5
 11. Daniel Ricciardo     Red Bull-Renault        no time               3