Wie dacht dat we vandaag opnieuw een relatief rustige dag tegemoet gingen op het circuit van Jerez kwam bedrogen uit. Zowel Mercedes als McLaren maakte de problemen van gisteren vandaag ruim goed en zette de oppositie even op hun plaats. Het ziet er naar uit dat er problemen zijn voor de teams met Renault motoren terwijl zowel teams met Mercedes en Ferrari motoren netjes de rondjes bij elkaar schrapen.

Red Bull
Het kampioenenteam kende na gisteren opnieuw een dramatische testdag. Er zijn stemmen in de paddock die stellen dat de Renault motoren problemen hebben met hun nieuw ERS systeem en dat dit probleem zich ook voordoet bij de andere teams die de Renault V6 Turbo in hun bolide hebben geschroefd. Wereldkampioen Sebastian Vettel verlaat Jerez met maar 11 ronden op de teller en dat terwijl Rosberg er vandaag alleen al 97 kon rijden.

Mercedes
Nadat gisteren de voorvleugel van de F1 W05 het begaf had Mercedes vandaag een ijzersterke dag. Zoals eerder vermeld reed Rosberg met verve de meeste ronden van iedereen, hij legde maar liefst 97 ronden af wat ruim de afstand van een race bedraagt. Met dit resultaat geeft Mercedes meteen zijn visitekaartje af. Rosberg eindigde de dag als vierde snelste

Ferrari
Ook de Italianen kenden vandaag een goede dag, Kimi Räikkönen reed op zijn laatste dag in Jerez probleemloos 47 ronden bij elkaar en eindigde de dag netjes op P2.

McLaren
McLaren sloeg vandaag keihard terug na gisteren geen centimeter gereden te hebben. Het team was in de ochtend snel op de baan en reed de ganse dag probleemloos 43 ronden. Jenson Button voelde zich snel op zijn gemak in zijn wagen en zette verscheidene keren de snelste tijd neer en wist deze ook te behouden.

Force India
Ook het Indiase team heeft een solide dag achter de kiezen. In de ochtend was de VJM07 prominent op de baan en wisselde snelle tijden af met de McLaren. In de namiddag ging het goed totdat Pérez al smeulend tot stilstand kwam in bocht 1 dankzij een mechanisch defect, dit betekende ook meteen het einde van de dag voor het team. Force India reed 37 ronden bij elkaar en verzekerde zich van de vijfde tijd.

Sauber
De zwitsers uit Hinwil mogen tevreden zijn na vandaag maar toch liep ook hun dag niet probleemloos. Omstreeks kwart voor twaalf stond de C33 ineens in de zandbak met een mechanisch probleem wat voor een rode vlag zorgde. Toch kregen de mannen van Sauber hun wagen weer aan de praat en op het einde van de dag kan het team 53 ronden voorleggen en een zesde tijd.

Toro Rosso
Net zoals zusterteam Red Bull stond de STR9 de ganse dag in de pits, vermoedelijk door het probleem met ERS. Daniil Kvyat moest dus op zijn eerste dag toekijken hoe zijn wagen geen centimeter van plaats kwam.

Williams
Ook de mannen uit Grove hadden een probleemloze dag met 35 ronden voltooid en een mooie derde stek in de resultaten.

Caterham
Caterham had gisteren de grootste problemen om hun wagen op de baan te krijgen en dat liet zich vandaag nog voelen. Het team reed verscheidende installatierondjes en klokte zelfs een langzaam getimed rondje. Morgen mag Robin Frijns het stuur overnemen en we hopen natuurlijk dat hij morgen actief zal kunnen deelnemen aan de sessie

Marussia
Marussia kreeg eindelijk de MR03 in Jerez en zal deze morgen presenteren aan het publiek waarna de wagen de baan op zal proberen te gaan.

Pos Driver                Team                    Time       Gap      Laps
 1. Jenson Button         McLaren-Mercedes        1m24.165s            43
 2. Kimi Räikkönen        Ferrari                 1m24.812s  +0.647s   47
 3. Valtteri Bottas       Williams-Mercedes       1m25.344s  +1.179s   35
 4. Nico Rosberg          Mercedes                1m25.588s  +1.423s   97
 5. Segio Pérez           Force India-Mercedes    1m28.376s  +4.211s   37
 6. Esteban Gutiérrez     Sauber-Ferrari          1m33.270s  +9.105s   53
 7. Macus Ericsson        Caterham-Renault        1m37.975s  +13.810s  11
 8. Sebastian Vettel      Red Bull-Renault        1m38.320s  +14.155s   8
 9. Daniil Kvyat          Toro Rosso-Renault      no time               0
 10. Jules Bianchi        Marussia-Ferrari        no time               0