Giedo van der Garde sloot een baalweekeinde in stijl af.

Al op de vrijdag speelden de frustratie op. De Veenendaler kwam in zijn Caterham niet verder dan een P21 en verzamelde ook nog het nodige grind. En tot overmaat van ramp bleek Pic ook op de zaterdag een tikje sneller te zijn.

En bij de start van de Grand Prix verging het de Nederlander niet beter. Giedo geraakte niet eens door de eerste bocht op het circuit van Suzuka, doordat hij in de tang werd genomen door beide Marussia-coureurs.

Mijn start was op zich prima, maar ik werd in de mangel genomen door de beide Marussia’s., zo verklaart de Caterham-coureur die voor de derde keer dit seizoen de finish niet haalde in een Grand Prix.

Ik kon geen kant op. De ruimte voor mij werd steeds kleiner, waardoor ik eerder op de rem trapte in een poging eruit te komen. Mijn voorvleugel werd echter alsnog geraakt door Jules Bianchi, waardoor ik rechtuit de bandenstapel in ging.

Gelukkig had de crash geen gevolgen voor Van der Garde: Ik voel me op zich goed en heb eigenlijk nergens last. Al zal een Japanse massage me vanavond waarschijnlijk wel goed doen.

Overigens besloten de stewards geen straffen uit te delen voor het ongeval, waarbij Bianchi, Chilton en Van der Garde betrokken waren. In een statement werd medegedeeld dat er geen hoofdschuldigen waren aan de botsing, in tegenstelling tot Korea waar Giedo een drive through-straf kreeg…