Volgens de laatste gegevens uit de paddock zou Jaguar Racing volgend seizoen opgedoekt worden. Het team zal terug omgedoopt worden naar Ford F1. De voornaaste reden is van financi�le aard. De Ford-top vindt dat de hele Ford-groep moet baten bij de grote investeringen die ze maakt in de F1, en niet alleen Jaguar, dat een merk is van Ford�s Premier Automotive Groep (PAG). Daarenboven zou de naam Ford een groter potentieel aan sponsoring en meer marketingmogelijkheden openen.

Echter wat meestal niet verteld wordt, is dat het momenteel niet goed gaat met de gezondheid van de Ford-groep op wereldvlak. Dit heeft tot gevolg dat Ford een hoop besparingen aan het doorvoeren is. Het omvormen van Jaguar Racing naar Ford F1 is waarschijnlijk dan ook een eerste stap om later de touwtjes beter in handen te krijgen en zo de kosten beter te kunnen controleren. Voorlopig zal het niet zo’n vaart lopen, het F1 team zelf zal geen veranderingen ondergaan, buiten dan de naamsverandering. Deze paddockgeruchten zouden in de loop van deze maand bevestigd worden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter