De geruchtenstroom rondom een toekomstige overgang van Fernando Alonso naar Ferrari wordt steeds sterker. Een aantal Italiaanse autosport prominenten zouden de komst van de voormalig wereldkampioen toejuichen. Gabriele Tredozi, commentator voor Sky, zegt: “Het is alsof Michael Schumacher terugkeert. Alonso is snel, technisch sterk, slim en is erg consistent. Mits hij de oprechte steun van het team krijgt, geeft hij daar heel veel voor terug.”

Ook voormalig teameigenaar Giancarlo Minardi is het daarmee eens. “Ik heb hem sinds Monza niet meer gesproken en destijds heb ik het met hem ook niet over zijn toekomst gehad. Maar het staat als een paal boven water dat hij een geweldige Ferrari piloot zou kunnen zijn. Ik denk dat hij, als hij een eerlijke kans krijgt, Hamilton zou verslaan.”

Cesare Fiorio, voormalig teambaas van Ferrari en verantwoordelijk voor Alonso’s eerste F1 test bij Minardi in 1999, vind de Spanjaard het beste wat F1 momenteel te bieden heeft. “Hij is voor mij zeker beter dan Hamilton. Ze zijn wellicht even snel, maar Alonso maakt veel minder fouten. Ferrari en Fernando zou een unieke combinatie zijn. Ferrari heeft de constructeurs titel gewonnen, dus ze zijn de beste in de fabriek. Maar het feit dat ze de rijders titel misliepen houd in dat de rijders daar iets fout doen”, aldus Fiorio.

By peter