Schumacher heeft na afloop van de race in Canada flink wat kritiek te verduren gekregen.
Hij kwam als elfde aan de finish en raakte bij meerdere incidenten betrokken.

Zo was er na zijn eerste pitstop een moment met Robert Kubica, waar Schumacher door het gras moest en een lekke band aan overhield.
Tegen het einde van de race was Schumacher een flink stuk langzamer dan zijn achtervolgers, hier werd hij ingehaald door beide Force India F1 coureurs, nadat hij overduidelijk problemen had met de tractie van zijn Mercedes.

Met name de Formule 1 verslaggevers van de BBC waren streng in hun oordeel, en trekken de vorm van Schumacher in twijfel.

Dit was zijn slechtste race sinds zijn rentree,aldus Brundle.

Het was schokkend wat Schumacher liet zien,was op de BBC website te lezen.

Nick Fry van Mercedes geeft aan zich niet te kunnen vinden in deze kritiek, zijn verklaring voor de slechte klassering is anders.

Hij stond er zeer goed voor, voordat hij een lekke band kreeg. We zijn daarna wat te vroeg gewisseld naar de zachte band, de banden gingen te snel achteruit. Hierdoor had hij moeite zijn positie te verdedigen.

De verschillen in visie zijn op zijn minst opvallend te noemen, en benadrukken maar weer eens hoe veel belangstelling er is voor de coureur Michael Schumacher.

Op 27 Juni zal de race van Valencia gereden worden, waar tevens de prestaties van Mercedes rijder onder het vergrootglas komen te liggen.

Heb je ook wat te zeggen over dit onderwerp? Discussieer dan hier op het forum verder!