Ex-F1-rijder Eddie Irvine heeft weer ‘ns van zich laten horen. En zoals van hem geweten is neemt hij geen blad voor de mond. Deze keer uitte hij zich uit over de strafvermindering die Ralf Schumacher woensdag kreeg van het FIA internationaal gerechtshof.

“Ralf Schumacher zou morgen 10 plaatsen teruggezet moeten worden op de grid. Dit was zijn oorspronkelijke straf. De FIA had dit nooit mogen terugschroeven tot een magere straf van enkele duizenden dollars,” legde Irvine uit aan The Sun. “Maar ja, dat is nu eenmaal de FIA, ze zijn nooit consistent wat hun beslissingen en straffen betreft. En ze delen vonnissen uit zoals het hun goed uit komt. De reden waarom Ralf er zo makkelik vanaf komt, is omdat de FIA zo het kampioenschap spannender kan houden.”

Irvine kon het natuurlijk niet laten om Michael Schumacher als voorbeeld te gebruiken:

“Herinner de GP van Groot-Brittanni� en de manier waarop Schumacher de Renault van Alonso op het gras dwong terwijl beiden tegen zo�n 300 km/u over het circuit vlogen. Omdat geen van beiden van de baan gingen, werd er geen actie ondernomen. Maar dat is hetzelfde als een oogje toeknijpen voor de gangster die z’n slachtoffer wilt omver knallen, maar gelukkig mist.”

Irvine verwees ook naar een incident tussen hem en Olivier Panis in 1994. De FIA strafte hem toen zeer hard.

“Ik erger me nog steeds aan de behandeling die ik kreeg van de FIA in 1994. Ze banden me van een race, omdat ik in de GP van Brazili� een crash veroorzaakte. Maar in beroep werd ik verbannen van drie races!! En ik ben er zeker van dat de enige reden waarom ze m’n straf verhoogden het feit is dat ik me in m’n jeans had aangemeld bij de verhoor in Parijs. En ze dachten me zo ‘ns een lesje te leren. Het ergst was dan nog dat ik die crash gewoonweg niet kon vermijden.”

Irvine liet ook z’n mening vallen over Ferrari en hun titelkansen. Volgens hem moeten ze zich toch zorgen gaan maken, zeker omwille van het groter wordende gat tussen de Bridgestone banden en het rubber van Michelin.

 

“Ferrari zou zich ‘ns zorgen moeten maken om Williams, want het gat tussen hun Bridgestone banden en de Michelins van Williams is gewoonweg ongelooflijk groot. En dat is de enige reden waarom Michael niet rustig naar z’n zesde wereld titel kan varen,” aldus Irvine. “In het begin van het seizoen heb ik nog gezegd dat de enige factor die in de weg kan staan van Michaels zesde wereldtitel de banden zijn, en dat is nu aan het uitkomen…”

Ook Villeneuve moet er aan geloven. Volgens Irvine zal hij moeten vechten om nog in de F1 te kunnen blijven:

“De meeste topteams behouden hun rijders, dus Villeneuves enige kans is BAR te overtuigen hem gratis te houden. Hij heeft al een hoop geld verdiend, als hij in de F1 wil blijven, moet hij een deal sluiten met BAR waarbij hij enkel betaald wordt als hij resultaten boekt. Villeneuve moet zijn trots wegbergen en z’n geld beleggen, anders zal hij een andere baan moeten gaan zoeken.”

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter