Sam Hornish Junior heeft de tiende race in de Indy Racing League gewonnen. De Amerikaan was 0.3836 seconden sneller dan de Schot Dario Franchitti en iets meer dan een halve seconde sneller dan de Zuid-Afrikaan Thomas Scheckter, de zoon van Formule 1-wereldkampioen Jody Scheckter. Vierde werd voormalig kampioen Tony Kan�an en Dan Wheldon, de man aan de leiding in de tussenstand, eindigde op een vijfde plaats.

Sam Hornish Junior vertrok vanop polepositie in zijn 77ste IRL-race en reed de eerste 111 van 225 ronden aan de leiding. Naamate de race vorderde kwam hij in een spannend duel terecht met Dario Franchitti, een gevecht dat zijn climax vond in de laatste 15 ronden. Hornish nam de leiding opnieuw over in de 117de ronde en stond die niet meer af.

Dat autosport niet alleen een mannensport is, bewijst de 23-jarige Danica Patrick. Zij debuteerde in het begin van het seizoen en laat mooie resultaten neerzetten. Momenteel staat ze elfde in de tussenstand, op 168 punten van leider Wheldon. Ook hier in Milwaukee liet ze zich opnieuw opmerken met een zesde tijd in de kwalificatie. Die positie behield ze ook in de race … tot de betonnen muur plots heel dichtbij kwam. Met temperaturen die halverwege de 30�Celsius behaalden werd het circuitoppervlak vrij glad, en de wagen ging aan het slippen na de eerste bocht. “Het kwam erg onverwachts,” verteld ze. “De racelijn verbreedde naarmate de race vorderde. Ik reed op dezelfde plek dat ik de voorbije ronden ook altijd reed, en ik ging ook niet sneller, en toen spinde de wagen opeens. Het kon mijn fout zijn, maar ik hoorde dat Dario (Franchitti, haar teamgenoot) een klein probleempje had met zijn stuurwiel in diezelfde ronde. Dus weet ik niet of het mijn fout was, maar ik neem de schuld op mij.”

Dan Wheldon blijft leider in de tussenstand, gevolgd door Sam Hornish Junior en Dario Frachitti op 68 punten. De volgende race wordt komende zondag in Michigan verreden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter