Ongeveer een jaartje geleden begon in de paddock de hele soap rond B.A.R.-coureur Jenson Button. De 25-jarige Engelsman zou naar Williams gaan terwijl hij nog onder contract stond bij B.A.R.-Honda. Na enkele weken van ruzie tussen Williams en B.A.R.-Honda besliste het Contract Recognision Board, de afdeling van de FIA die alle contracten onderzoekt, dat Button bij B.A.R. moest blijven zolang zijn contract loopt, tot 2006. Maar hij kreeg er wel een ontsnappingsclausule bij, dat zegt als hij voor eind juli van dit seizoen (volgende week dus) geen 75% van het puntentotaal van de leider in het kampioenschap heeft, dat hij dan mag vertrekken. Button heeft op dit moment 17% (15 punten) van de 87 punten die Fernando Alonso heeft verzameld. Volgens het contract zou Button dus mogen vertrekken, maar dat wilt de jonge Engelsman niet.

Jenson Button in de B.A.R.-HondaVolgens B.A.R.-teambaas Nick Fry spelen heel wat factoren mee die Button deden beslissen om te blijven. Om te beginnen behaalde Button in Hockenheim zijn eerste podium van het seizoen, wat bewijst dat het team vooruitgang boekt. In Imola behaalden ze ook nog wel het podium, maar toen was de wagen te licht en werden ze gediskwalificeerd. Vervolgens zijn er ook de tegenvallende prestaties van het Williams-team, die in Canada voorlopig hun laatste punten wisten te behalen, intussen al vijf races geleden. Ten derde heeft ook het hele motor-verhaal meegespeeld. BMW kocht eind juni het team van Sauber over en verlaat dus voor volgend seizoen het Engelse team. Dat Williams volgend jaar hoogstwaarschijnlijk met Ford-Cosworth motoren gaat rijden zag Button ook niet echt zitten, met de verwachting dat Williams nog wat meer zal terugvallen.

“Jenson voelt zich hier natuurlijk en heel goed thuis,” zegt Nick Fry. “Hij heeft ons al duidelijk gemaakt dat hij hier wilt blijven. Nu is het enkel aan Frank Williams om te beslissen wat hij gaat doen. Wij hebben duidelijk gezegd dat we Jenson in ons team willen hebben voor volgend seizoen, wij weten ook dat er nog enkele knelpunten zijn maar dat veranderd onze wens niet om hem hier te houden. Met de prestaties en de podiumplaats van het afgelopen weekend hoop ik dat we aan Jenson hebben kunnen laten zien waartoe het team in staat is.

Ik hoop dat we niet opnieuw naar de rechtbank moeten stappen, net zoals vorig jaar. Een coureur verplichten om ergens te rijden waar hij niet wilt rijden is gek, hij zal dan nooit de volle 100% geven in een team waar hij niet wilt rijden dan in een team waar hij zich goed voelt.”

Frank Williams geeft de schijn niet te buigen. Onlangs vertelde hij nog: “We hebben met Jenson een contract tot eind 2006, en we verwachten van hem dat hij binnen die periode ook bij het team zal aansluiten.”

Jenson Button debuteerde in 2000 in een Williams-BMW, en ondertekende meteen een contract voor vijf seizoenen, iets wat erg lang is voor een debuterend coureur. In 2001 werd Button in uitleenbasis bij het toenmalige Benetton-Renault ondergebracht en bij Williams vervangen door Juan Pablo Montoya. Na twee seizoenen Benetton (dat in 2002 Renault werd) vertrok Button in 2003 naar BAR-Honda, als vervanger van Olivier Panis. Na drie seizoenen bij het team wilt Frank Williams zijn jonge pupil terug, maar dat ziet Nick Fry en het hele BAR-team niet zitten.

Button Soap 2 is ingegaan, we horen hier ongetwijfeld nog meer van.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter