Begin vorig jaar verkocht Dr. Vijay Mallya ook een belang in zijn Formule 1-team aan de investeringsmaatschappij Sahara. Dankzij deze transactie leek de toekomst van Force India voorlopig veilig te zijn gesteld.

Leek, want naar het schijnt zat ook Roy Sahara op hete financiële kolen. Forbes India en Economic Times maken melding van ‘ondoorzichtig handelen’ door CEO Subrata Roy Sahara.

Economische experts zijn verbaasd over het ‘drijfvermogen’ van Sahara, ondanks fikse overheadkosten en investeringen die verkeerd uitpakten. Sahara India Financial Corporation werd meermaals geld geweigerd door de Bank of India. Maar Roy kreeg de boel telkens weer op de rails, tot de man zijn hand overspeelde door op te agressieve wijze obligaties te verkopen.

De Hoge Raad in India veroordeelde twee van Sahara’s bedrijven tot terugbetaling aan de investeerders binnen drie maanden met 15% rente. Bovendien mocht de investeerder geen nieuwe obligatie of aandelen uitgeven en moet er voor 2015 ruim 4 miljard dollar aan deposito’s worden terug betaald.

Kennelijk is dat niet gebeurd, want net werd bekend gemaakt dat Subrata Roy Sahara in het Indiase stad Lucknow is gearresteerd door de politie. De man verscheen maar niet op de rechtszaken betreffende het handelen van zijn bedrijven die obligaties verkochten.

Roy Sahara zal tot 4 maart vastzitten in het gevang, waarna men een datum voor een zitting zal bepalen.

Force India zou geen hinder ondervinden van deze arrestatie, daar het budget voor 2014 al zou zijn vastgelegd.

Ook verschenen op: http://frankyremtlaaaat.wordpress.com/