Vandaag werd Giancarlo Fisichella aangekondigd als opvolger van Jarno Trulli bij Renault. Tijd voor een interview met de grote baas van RenaultF1, Patrick Faure.

Fisico volgend jaar in Renault uitrustingRenault verklaarde dat het de ambitie heeft om mee te vechten voor het wereldkampioenschap. Waarom deze plotse wijziging in de line-up nu het zo goed gaat?

“Eerst en vooral wil ik er de nadruk op leggen dat deze beslissing niet over een nacht genomen is. Maar Jarno was einde contract en we hadden gezegd dat we vanaf 2005 - 2006 mee wouwen vechten voor de titel. Daarom hebben we Giancarlo Fisichella in dienst genomen. De overgang kan het team helpen: Het houdt ons scherp en agressief zonder telkens in dezelfde comfortabele routines terecht te komen. Giancarlo toonde zich ook zeer aanvallend de afgelopen seizoenen. We denken dat hij zeer complementair zal zijn met Fernando, en dat is goed voor onze gooi naar de constructeurtitel.”

Je had het al over Giancarlo’s aanvalskwaliteiten, maar wat sprak er nog aan?

“Hij verraste ons regelmatig met de kwaliteit van zijn prestaties, en zijn meest recente zijn zeer indrukwekkend. Verder is zijn kijk op de sport er op vooruitgegaan. Hij heeft heel veel vooruitgang geboekt sinds hij hier vertrok. Giancarlo biedt ons een mooie mix van agressie, consistentie en hard werk.”

Is het niet een beetje raar dat Jarno het team verlaat? Hij is tenslotte de enige buiten Michael Schumacher die dit jaar een GP won…

“Uiteindelijk hield onze beslissing slechts met 1 ding rekening: Wat zijn onze kansen voor volgend jaar? We hebben alles afgewogen en zijn op alles in detail ingegaan. We hebben ook binnen het team naar meningen gevraagd. Maar het is niet omdat Jarno het team verlaat dat we niets zouden zeggen over zijn prestaties bij Renault. Hij heeft prima werk geleverd de voorbije drie seizoenen. Het was een moeilijke beslissing, maar het is onze job om ze te nemen.”

Fernando Alonso en Jarno Trulli zijn goede maatjesVaak spreek je zeer lovend over de verstandhouding tussen Fernando en Jarno, ben je niet bezorgd dat deze stabiliteit zal verdwijnen op een voor Renault heel kritiek moment?

“Dat is waar, maar er was binnen het team een gevoel dat we best wel een beetje uitdaging konden gebruiken. De harmonie tussen onze rijders was een groot voordeel bij de heropbouw van het team. Maar als je aan de top staat moet je meer agressie hebben. We moeten meer competitie zien tussen onze rijders. Die dynamiek zal het team verder naar in de goede richting duwen. Ik denk niet dat de harmonie trouwens helemaal verdwijnt. Giancarlo kent hier nog veel mensen, we hebben zeer goede herinneringen met hem. Het zal een zeer sterk duo zijn.”

Er gaat momenteel het gerucht dat Renault een flinke som geld op tafel heeft moeten leggen om Giancarlo los te krijgen van Sauber. Klopt dat?

“Renault heeft niks betaald aan Giancarlo’s huidige werkgever. Zij hebben de optie van Renault zonder problemen aanvaard.”

 

Bron: RenaultF1 team

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter