Het gaat Renault voor de wind, het team staat tweedes in het constructeurkampioenschap met 10 punten voorsprong op de derde: BAR. Jarno Trulli en Fernando Alonso staan respectievelijk vijfdes en vierdes. Tijd om even terug te blikken op de eerste 5 races van het seizoen met Bob Bell, hoofd van het chassis team van Renault.

Bob, we zijn nu bijna een week na de GP van Spanje, hoe blij was je met de resultaten in Barcelona?
“Ik denk dat we vrij stevig ge�indigd zijn, het was zeker en vast wat we gehoopt hadden in het kader van de Ferrari dominantie. Misschien kwam de meeste vreugde van het feit dat het een goed progressief weekend was. We begonnen op vrijdag met een wagen die niet echt goed hanteerbaar was, en we bleven de goede richting opgaan. We maakten goede wijzigingen aan de wagen, en lieten het circuit op ons afkomen. En natuurlijk hebben beide rijders een prima prestatie neergezet.”

Tot nu toe heeft geen enkele Renault pech gehad, hoeveel plezier haal je daar uit?
“Om eerlijk te zijn denk ik dat de hele grid erop vooruit is gegaan, en dat heeft volgens mij veel te maken met de nieuwe motorenregel, die heeft het betrouwbaarheidsniveau omhoog gehaald.
Vanuit ons standpunt doen we het zeer goed. We zijn het enige team, samen met Ferrari dat elke keer punten pakt. Dit is natuurlijk ook te danken aan onze rijders, zij hebben niks stoms gedaan deze eerste races. Nochtans zaten ze in sommige bitsige gevechten. Ze hebben beide veel aan het team gegeven, en ze zijn gewoon prima dit seizoen.”

Volgens Fernando en Jarno is de R24 opmerkelijk sneller dan zijn voorganger maar ook moeilijker te besturen, hoeveel vooruitgang heb je daar al geboekt?
“De R24 heeft meer snelheid, maar is momenteel nog zeer onvergevend. Maar we zijn veel te weten gekomen over de wagen na de GP van Spanje. Om de besturing gemakkelijker te maken moeten we nu die kennis omzetten in ontwikkelingen. Barcelona toonde alle sterke punten van de wagen aan: hij is zeer snel tijdens de race, het verslijten van de banden en de betrouwbaarheid zijn zeer goed tot dusver.”

Maak je makkelijk een foutje tijdens de ontwerpfase?
“Ja. Er zijn nog steeds heel veel onbekenden over hoe je het maximum aan potentieel uit een F1 wagen moet halen. Onze job is het risico in goede banen leiden. Als je geen risico’s neemt, dan ga je achteruit. Als je er teveel neemt dan zit je met prestatie en betrouwbaarheidsproblemen. De start van dit seizoen toont aan dat we een goede balans hebben gevonden tussen die twee. We hebben enkele dingen tot het uiterste geduwd maar we waren zeker dat we wisten wat we deden. Het hele achterste is helemaal anders. Dat kon koelingsproblemen geven, maar het ging net als we verwacht hadden.”

<

 

heb je jouw ontwerp filosofie moeten aanpassen? In plaats van elke race iets nieuws te introduceren, neem je nu telkens grotere stappen?
“Dat klopt. We plannen onze upgrades vroeger en zorgen ervoor dat ze effici�nter zijn. De verbetering op Imola was bijvoorbeeld 0.4 seconden per lap.”

Welke ontwikkelingen zijn er op komst?
“Imola was een grote stap voor het chassis. De volgende grote stappen zouden er komen in Montreal, Silverstone en Monza. Motorupdates staan op het schema in Hockenheim, en hopelijk Montreal.”

Even naar Monaco, wat zijn je verwachtingen?
“In Monaco is de kwalificatie alles. Het is een circuit waar we het altijd goed doen, en de R24 zou er zeer sterk voor de dag moeten komen. De wagen heeft een prima hoog downforce pakket. Onze rijders zijn tot nu toe zeer goed geweest, en ik zie niet in waarom dat in Monaco anders zou zijn: Jarno is altijd snel op straat en is zeer gemotiveerd na zijn eerste podium van het seizoen. Fernando was zeer goed in 2003, en zal zeker en vast gebruik maken van de ervaring die hij sindsdien heeft opgedaan.”

Bron: Renault

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter