Het circuit van Interlagos vervangt de bandenstapels in de knik naar links, heuvelopwaarts, richting het rechte stuk van start en finish door een absorberende muur. Dat gedeelte stond te boek als uitermate gevaarlijk. De man die over het circuit-beheer gaat, Luis Ernesto Morales, legt uit: Deze vangrails absorberen de klap. Het is een gevaarlijk punt van het circuit, de muren staan dicht op de baan..

De Formule 1 heeft daar ernstige ongelukken meegemaakt. In 2003 reed Fernando Alonso vol over een losgeraakte band van de eerder gecrashte Mark Webber. De Spanjaard mocht van geluk spreken dat hij er zonder kleerscheuren vanaf kwam.

De circuitleiding heeft uiteindelijk ingegrepen. Om te voorkomen dat een auto terug de baan op wordt gekatapulteerd, heeft men de bandenstapels vervangen door een zogenaamde ‘softwall’. Een softwall is een combinatie van piepschuim achter holle metalen vangrail. Zo wordt enkel de auto opgevangen, i.p.v. dat het als tegenreactie van een bandenstapel teruggeduwd kan worden.

Zo wilt men een crash als dat van Webber in Yeongam voorkomen.