Tegenwoordig zijn de meeste Formule 1-fans wel gewend aan de halo op Formule 1-auto’s, maar de Indycars rijden nog gewoon onbeschermd rond.

Red Bull Advanced Technologies ontwikkelde daarom een aeroscreen en die heeft de voorkeur van de Amerikanen.

Vanaf volgend jaar rijden ook de coureurs in de Indycar Series rond met cockpitbeveiliging. Het wordt een combinatie van halo én aeroscreen. Bij elkaar misschien wel een betere oplossing dan het ‘hekwerk’ op de Formule 1-bolides.

De reden dat de gewone halo nu niet op de Indycars zit, is te vinden in het chassis van de auto’s. Dat chassis is onlangs geïntroduceerd en moet altijd een aantal jaar meegaan, maar de halo van F1 kon er niet meer bij.

Red Bull Advanced Technologies kwam met een variant die wel te bevestigen is op de huidige auto en die er vrij flitsend uitziet.


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.