[foto: Franky Rein]

Net als bij de Venezolaan Maldonado, gaat een overheid ingrijpen om een landgenoot in de Formule 1 te krijgen. Waar Venezuela via staatsoliebedrijf PDVSA Pastor op weg hielp, wil Indonesië 15 miljoen euro aan Manor betalen als ze Rio Haryanto een stoeltje geven.

Terwijl de meeste stoeltjes voor 2016 al vergeven zijn, is Manor nog ongewis qua coureurs voor volgend seizoen.

Will Stevens hoopt volgend jaar nog steeds in dienst te zijn van Manor, maar dankzij de deal met Mercedes is het team een interessante optie geworden voor coureurs met diepe zakken.

Al sinds eind 2011 komt de 22-jarige Rio Haryanto uit in het GP2-kamioenschap, waarin hij na drie seizoenen dit jaar een vierde plek in de eindrangschikking heeft weten te behalen. Tevens wist hij drie races op zijn naam te schrijven en heeft Haryanto de nodige kilometers getest in een F1-wagen, maar een stoeltje was hem nog niet gegund.

De Indonesische overheid ziet Rio Haryanto maar wat graag achter het stuur kruipen van een Formule 1 auto en heeft daar maar liefst 15 miljoen euro voor over. Daarmee schakelde men Mercedes uit, dat naar verluid niet meer dan 4 miljoen euro wilde betalen voor Werlein.

Daar willen ze overigens wel meer dan alleen een stoeltje voor terug, zo zou reclame op auto en kleding en enkele promotionele evenementen ook onderdeel uitmaken van het voorstel. Een voorstel dat door een minister naar buiten is gebracht, maar waarop nog geen reactie is van Manor.

En waarom zou Manor ook? Ze kunnen rusten achterover leunen en degene met de dikste beurs uitkiezen. Ook dat is helaas de Formule 1!

Eerder verschenen op de blog van dezelfde auteur.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!