Het is al een tijdje bekend dat bandenfabrikant Michelin in 2006 minder teams van banden zal voorzien. Nu rijden er maar liefst zeven teams op het Franse rubber. Komend weekend, in Spa zal Michelin over de situatie meer duidelijkheid brengen.

Hoofd van de F1-activiteiten van Michelin, Nick Shorrock: ” We zullen meer duidelijkheid brengen in Spa. We zijn ons aan het hervormen, vooral met het oog op het aantal teams en de manier waarop wij hen ondersteunen. Het is zeker dat we in 2006 geen zeven teams meer van banden willen voorzien.  “

Er zijn al een tijdje speculaties aan de gang dat Toyota, Williams en Red Bull Racing de overstap zullen maken naar Bridgestone.

Verder wil de FIA dat vanaf 2008 alle wagens rijden op het rubber van ��n bandenleverancier, maar Michein wil dat er competitie is. Mocht de FIA doorgaan met haar plannen, overweegt de Franse bandenfabrikant uit de F1 te stappen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!