Motorspecialist Mario Ilien denkt niet dat Renault in 2016 al op het podium zal staan. Ilien werkt sinds dit jaar samen met Renault aan de ontwikkeling van de Formule 1-motor.

Ik heb mijn contract met Renault twee weken terug getekend, aldus Mario Ilien in de Duitse krant Sonntagsblick. Er is weinig tijd, te weinig tijd om in 2016 voor het podium te gaan. We moeten eerst de efficiëntie van de motor verbeteren. Het is een project voor de lange termijn. Met deze intentie is Renault ook in de sport gestopt. Ik wil heel graag zo snel mogelijk de 300e overwinning van Renault in de Formule 1 behalen.

De woorden van Ilien zullen niet goed vallen bij Red Bull. Dit team wil vechten voor overwinningen en rijdt dit jaar met een Renault-motor die de naam “Tag Heuer” draagt.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter