Met nog vier races te gaan is de strijd om het kampioenschap razend spannend. Lewis Hamilton heeft één punt voorsprong op Felipe Massa, en ook Robert Kubica en Kimi Raikkonen hebben de wereldtitel nog niet opgegeven.

Op Monza vertrok Hamilton slechts als vijftiende door een verkeerde bandenkeuze in de kwalificatie. In de race werd hij alsnog zevende, maar de McLaren-rijder weet dat er vanaf nu geen fouten meer mogen gemaakt worden.

De tijd van kleine foutjes maken moet voorbij zijn. Iedere fout die wij nu maken kan ons het kampioenschap kosten. zei Hamilton in een interview met BBC Sport. De wagen moet nu gewoon goed blijven. Ik ga nu aan de leiding in het kampioenschap omdat ik misschien iets minder fouten heb gemaakt dan mijn tegenstanders, maar de resultaten zijn vergelijkbaar. Ik kan me dus absoluut geen fouten meer veroorloven en zal met mijn verstand moeten gaan rijden.

Hamilton zal in de komende races vooral Felipe Massa goed in de gaten moeten houden: Massa is mijn naaste rivaal en ik moet ervoor zorgen dat ik voor hem finish. Dat zal niet makkelijk worden, want hij heeft een goede wagen en is een zeer goed coureur. Gelukkig heb ik ook een goede wagen, die de strijd aan kan. Geconcentreerd blijven werken en ervoor zorgen dat we voor onze dichtste concurrenten finishen. Dat is ons doel. Ik ga niet roepen dat ik kampioen wordt, maar ik denk wel dat ik kampioen kan worden.