De kans is reëel dat we volgend jaar opnieuw de naam Senna mogen verwelkomen in de Formule 1. Bruno Senna, ‘neefje van’, werd dit jaar in zijn tweede seizoen in de GP2-Series vice-kampioen. Naar eigen zeggen heeft hij een aantal aanbiedingen, maar het zal er op aankomen de concurrentie te verslaan.

De 25-jarige Braziliaan vertelde aan persagentschap [i]Reuters[/i]: Ik had een geweldig seizoen in de GP2. Er waren enkele hoogtepunten, ook enkele minder goeie prestaties, maar uiteindelijk was het goed genoeg om tweede te worden. Het gaf me goeie mogelijkheden om volgend jaar in de Formule 1 terecht te komen. We hebben al gesprekken gehad met verschillende teams en er is veel interesse van hen. Ik kan als vaste rijder of als testcoureur aan de slag. Er is veel concurrentie en nu is het voornaamste om te proberen de andere coureurs voor te zijn en hopen dat ik een racezitje kan vastkrijgen.

Één van de geïnteresseerde teams is, zoals algemeen geweten, Toro Rosso. Teambaas Gerhard Berger is een goeie vriend van de familie Senna, na zijn vriendschap met wijlen Ayrton. Toro Rosso is één van de mogelijkheden maar zij zijn niet de enige. Het kan wel veel verschil maken, Berger geeft me nog steeds veel advies en hielp me al van in het begin van mijn carrière.

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.