In zijn debuutjaar ging Verstappen in Austin als vierde over de meet op een erg natte baan, maar in 2016 ging er teveel fout.

Verstappen startte op een hoopvolle P4, maar kwam slecht weg bij de start en verloor een positie aan Räikkönen.

Maar dat was niet het ergste: Zijn tweede stop was totaal ongepland. Door een misverstand kwam de jongeman eerder naar zijn ‘box’ dan bedoeld. Het koste hem zeer veel tijd. In de 32ste ronde moest Verstappen zijn RB12 aan de kant zetten met een defecte versnellingsbak.

Voor 2017 richt Verstappen zich op het podium. Gesterkt door goede resultaten in Maleisië, waar hij zijn tweede Grand Prix won en Japan. Tot en met de laatste ronde was de Mercedes W08 van Lewis Hamilton nooit ver weg.

COTA heeft elementen van andere circuits op de F1-kalender, zoals bijvoorbeeld Silverstone, maar het heeft ook haar eigen unieke karakteristieken. Het is korter en sneller dan andere circuits met een vergelijkbare lay-out. De eerste bocht is echt leuk. Je kunt er bergopwaarts laat remmen, maar het is dan lastig de apex te raken omdat het een blinde bocht is. Het duurt een paar ronden voor je het referentiepunt hebt om in te sturen., aldus Verstappen via zijn eigen website.

Ik ga mijn best doen op het podium te komen. , zo sloot Verstappen af.

Overigens was er nog sprake van een motorwissel, maar dat lijkt te worden verschoven naar Mexico.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.