Menig Verstappen-fan zal het stoom uit de oren en andere lichaamsopeningen zijn gekomen. Wéér een Grand Prix met problemen voor de jonge Nederlander.

Bij de start raakten Felipe Massa en Max elkaar in het gedrang. Menig ‘fan’ zag een onreglementair gedraging van de Braziliaan die naar hun mening Verstappen naast de baan drukte.

Voor Max Verstappen was het een cruciaal moment in de wedstrijd, want hij liep daarbij een lekke band op en moest de pits opzoeken. Verstappen viel terug naar de laatste positie op de baan en moest zich weer terug vechten naar een P10.

Felipe Massa meende dat Max beter kunnen wachten en deed hij zelf niets fout.

Hij had me zeker op een andere moment in kunnen halen, dus ik begrijp niet waarom hij niet wachtte, aldus Massa tegenover de camera van Ziggo Sport.

De touché werd wel bekeken door de stewards, maar niet bestraft dus de wedstrijdleiding zag er geen onvolkomenheid in.

Teambaas Horner was daar mee eens.

De wedstrijdleiding ondernam in ieder geval geen actie. Ook voor mij was het gewoon een race-incident. Gewoon twee coureurs die aan het racen zijn en elkaar geen ruimte gunnen. Helaas was Max zijn race direct over omdat hij bij dit incident een lekke band opliep. Erg ongelukkig allemaal., aldus Christian Horner.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!