Hier is het tweede deel van de persconferentie van vandaag: het interview met zesvoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

Q: Proficiat aan de wereldkampioen, Michael Schumacher. Michael, je hebt in je carri�re veel records gebroken. Maar vandaag heb je misschien het grootste van allemaal gebroken: in 1957 won Juan Manuel Fangio z’n vijfde titel. Vandaag win jij je zesde. Kan je je emoties beschrijven?
MS:
 Zeker niet nader, eerlijk gezegd, want het was een moeilijk seizoen, een moeilijke laatste fase van het seizoen en een heel moeilijke race; waarschijnlijk ��n van m’n moeilijkste ooit. Maar ik denk dat wat veel meer waard is om te zeggen, is dat het team en ik dat zo vaak kunnen herhalen omdat zij vandaag alweer een prachtig werk hebben geleverd om ons beiden een wagen te geven die ons steeds competitief hield. Rubens heeft prachtig gereden, de race gewonnen, en dus wonnen we de Constructeurstitel: de vijfde op rij – wat bij mijn weten nog nooit eerder is gebeurd – in grote stijl.
Ikzelf was een beetje slordig na het kleine incident. En dat is waarom ik zei dat het ��n van m’n moeilijkste races was: om dan terug te keren en door het verkeer te gaan en met al wat gebeurd is, zoals met Da Matta en Ralf die me langs achteren tikte enzovoort. Het was dus een zeer, zeer vreemde race en de gevoelens zijn nog niet doorgedrongen. Ik kan voelen voor het team, maar nog niet voor mezelf.

Q: Wat voelde je tijdens de race? Werd je op de hoogte gehouden waar Kimi was en hoe snel je ging door het verkeer, met Sato bijvoorbeeld en opnieuw met je broer?
MS:
 Ik moest blijkbaar voluit gaan. Vooral toen ik m’n neus verloor in ronde 7 of 8 en vanaf dat moment – vroeg in de race – wist ik dat Montoya eruit lag en ik wist dat de twee McLarens achter Rubens zaten. En je kon niet weten hoe het weer ging zijn, de strategie enzovoort: je kon de uitkomst nog niet weten.
Dus moest ik zelf verzekeren om in de top-8 te eindigen. Gelukkig kon ik op Rubens vertrouwen in de latere fase van de race, maar ik moest nog steeds vechten omdat je niet weet of de wagen zal finishen. We zitten in Formule 1 en het is in het verleden al gebeurd, dus je moet aan het ergste denken om veilig te zijn, en dat is wat ik geprobeerd heb.
Het gevecht met Christiano en Ralf en mezelf ertussen was moeilijk, en ik moest echt verzekeren dat ik op de baan bleef en achtste werd en dat puntje pakte, voor in het geval dat…

Q: In de laatste rondes van de race, toen je achter Da Matta zat en je vizier schoonveegde terwijl de rondes verdergingen, was het moeilijk om de concentratie te bewaren?
MS:
 Het was moeilijk wegens de simpele reden dat met het incident met Da Matta en Ralf die me raakte, ik blokkeerde m’n banden zo hard om een crash met Da Matta te vermijden dat ik een enorm vlak punt had op m’n band. En als je mocht weten hoe het voelt om over die oude kasseien te rijden: dat is hoe ik me voelde in de wagen. Ik verloor bijna het zicht op het rechte stuk omdat de trilling zo hevig waren.
Dan word je bezorgd en je weet ook niet hoe groot de schade aan je wagen is na de botsing met Ralf, of je misschien een lekke band zou kunnen krijgen en of je je achtste plek zou verliezen. Dus er schoten een heleboel gedachten door m’n hoofd en je probeert gewoon je wagen veilig, gemakkelijk en licht tot aan de geblokte vlag te krijgen.

Q: Wel, je finishte dus in de punten, op de achtste plaats, en je verzekerde je zesde wereldtitel en je negende met Ferrari, constructeurstitels inclusief.
RB:
 Eerst en vooral wind ik het heel vreemd om deze titel met een achtste plek te winnen. Ik heb mijn meeste titels immers verzekerd met een overwinning. Dat geeft me gemengde gevoelens. Maar wat het team heeft gepresteerd is gewoon fantastisch. Als je ziet wat er gebeurd is in Hockenheim, in Boedapest, hoeveel mensen ons afschreven, dingen over ons zeien en schreven. En hier staan we dan, we zijn terug. We geven nooit op, we zijn er altijd, we blijven vechten. En ik denk dat dat ��n van de sterkten van Ferrari is. Iedereen bij Ferrari is zo. Het is een enorme familie en we zijn allemaal trots om er een deel van te zijn.

Dat was deel 2. Smakelijk eten!

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter