De meeste coureurs inclusief Max Verstappen zouden maar wat graag in een Mercedes W11 willen zitten. Maar Nico Hülkenberg zei juist nee tegen het team dat de Formule 1 al jaren in haar greep houdt.

Het ging dan ook niet om een racezitje naast Lewis Hamilton, maar een positie als derde rijder. Toto Wolff kreeg dus nul op rekest van de ervaren Duitser.

Hülkenberg gaf een verklaring tegen het Duitse Sport 1.

Ik zie mezelf niet als reservecoureur. Na tien jaar racen is een dergelijke achteruitgang voor mij moeilijk te accepteren. Er zijn te weinig kansen om te racen.

Nico stond al eerder een jaar langs de zijlijn als reservecoureur van Force India. Toen liet hij zich ontvallen dat hij zich liever van kant zou maken dan weer een jaar zoiets te moeten doen.

Maar inmiddels wordt de Duitser in het geruchtencircuit verbonden met een stoeltje bij Alfa Romeo en Haas…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!