Nico Hulkenberg was zondag op Assen één van de smaakmakers tijdens de Gamma Racing Day. De Renault coureur kwam in actie met de Renault/Lotus E20 bolide uit 2012 en wist daarmee het massaal naar Drenthe afgereisde publiek op de banken te krijgen.

De Gamma Racing Day is het grootste gecombineerde auto- en motorsportevenement van Nederland, en ook de editie van 2017 deed wederom haar reputatie eer aan. Voor het eerst sinds 2015 was er weer een heus Formule 1 team aanwezig om een demonstratie te verzorgen.

Dit jaar was het de beurt aan het Renault Sport F1 team. Op zaterdag kwam het team al in actie met Formule 2 coureur Oliver Rowland, en op zondag was het de beurt aan stercoureur Nico Hulkenberg om het massaal naar Assen afgereisde publiek te vermaken.

Hulkenberg kende blijkbaar zijn taak, want de Renault coureur gaf een tweetal spectaculaire demonstraties. Twee runs over het Drentse circuit werden dan ook afgesloten met het nodige spektakel aan donuts en burnouts. Tijden werden officieel niet geklokt tijdens de demo van Hulkenberg, maar naar verluid kwam de Nederlands sprekende Duitser tot een 1:17.02, en dat is snel genoeg om het onofficiële ronderecord van Sebastien Bourdais (1:18.765 tijdens de Champcar kwalificatie in 2007) uit de boeken te rijden. Het officiële ronderecord staat overigens op naam van BOSS GP coureur Ingo Gerstl. Hij klokte met zijn Toro Rosso STR1 uit 2006 een 1:19.371.

Hulkenberg was niet de enige coureur die het publiek liet genieten van Formule 1 actie. Zo kwam Robert Doornbos net als zaterdag in actie met een Formule 1 tweezitter, beschikbaar gesteld door Renault. De oud-Red Bull Racing coureur reed gasten rond over het TT Circuit.

Daarnaast kwam Erik van Loon in actie met zijn fraaie Ferrari F93A. De Ferrari, uitgerust van een V12 motor, kon met name dankzij het jankende geluid op veel waardering van het publiek rekenen.

 

Wie na al de demonstraties nog niet genoeg had van het single seater geweld, kwam alsnog ruimschoots aan zijn of haar trekken tijdens de BOSS GP. De klasse bestaande uit oud Formule 1, GP2, A1GP en Superleague Formula wagens kwam in actie met als paradepaardjes de Toro Rosso STR1 en Super Aguri SA06 uit 2006.

Klaas Zwart zou tevens in actie komen met zijn Jaguar R5 uit 2004, maar de Nederlander crashte zaterdag zwaar met zijn pronkstuk. Zwart raakte van de baan kwam ondersteboven tot stilstand in de grindbak.

Ook was er Nederlands succes in de Formule Renault 2.0. Richard Verschoor wist de wedstrijd te winnen na een fel duel om de leiding. Jarno Opmeer maakte het feestje compleet door als derde te eindigen.

 

De Gamma Racing Day 2017 bracht op het oog niet bezoekersaantallen zoals men in 2015 met de komst van Max Verstappen kende. Maar het evenement heeft nog altijd bestaansrecht. De raceliefhebber kan gratis langs het circuit van al het auto- en motorsportgeweld genieten. Wie een klein bedrag neerlegt kan op het paddock een interessant kijkje in de keuken van de racewereld krijgen.

Wat ons betreft blijft deze unieke racedag nog jarenlang rood omcirkeld in onze agenda!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.