GPPits.net sprak op de motorshow van Essen kort met Nico Hulkenberg. De Force India-coureur was op zaterdag aanwezig en is in eigen land erg populair.

Allereerst hoe verliep je seizoen dit jaar?
Het was een goed seizoen. Het team kwam sterk voor de dag in de eerste tests. De auto was de eerste races dan ook heel sterk. In de eerste seizoenshelft zat echt alles mee. Het ging super. De tweede seizoenshelft was minder. Andere teams kwamen dichterbij ons en ik had het geluk niet meer aan mijn zijde. Ik had gehoopt meer dan 100 punten te halen maar dat is niet gelukt. Vooral de 5-seconde penalty in Abu Dhabi zit me nu nog steeds niet lekker. We hadden daar juist de snelheid en de kans het seizoen goed af te sluiten.

Ik was in Abu Dhabi in de eerste ronde in gevecht met Magnussen en het was een race-duel. Ik vind die 5-seconden penalty nog steeds niet terecht. Het heeft me wel wat punten gekost.

Maar over het hele seizoen gezien ben ik tevreden.

Je reageerde op de boordradio in Abu Dhabi ook erg verhit
Was dit op TV te horen dan? Of had je teamradio gehackt? (wanneer Hulkenburg hoort dat dit live op TV te horen was kijkt hij verbaasd). Ja het klopt, ik was gefrustreerd. Ik ben normaal altijd redelijk rustig maar het ging niet zoals ik wilde. Eerste dat akkefietje met Magnussen en daarna zat ik vast achter Perez. Ik kwam hem niet meteen voorbij en dat kostte ook weer tijd. Het is een gemiste kans want ik had in Abu Dhabi veel beter kunnen scoren. Maar goed “that’s racing”.

Waarom ging het in de tweede seizoenshelft minder?
Force India is niet zo groot als de echte topteams zoals bijvoorbeeld McLaren. We hebben niet het budget en ook minder mensen. We gingen goed van start maar je ziet door het seizoen heen dat de andere grote teams toch wat sneller ontwikkelen. Daarom verloren we wat terrein. En daarnaast, zoals ik al zei, had ik de tweede seizoenshelft meer pech. Ik kan niet verklaren waarom. Die combinatie zorgde ervoor dat we wat wegzakten.

Volgend jaar rijdt je ook met Porsche in Le Mans, hoe ben je op dat idee gekomen?
Formule 1 is altijd mijn droom geweest, en dat blijft ook nummer 1. Maar in mijn contract met Force India heb ik laten opnemen dat ik Le Mans zou mogen rijden. Toen Porsche voorbij kwam kon ik die kans natuurlijk niet laten lopen. Porsche is een topmerk en het is ook een fantastisch kans om voor ze te rijden. Daarnaast past het mooi in het schema van de Formule 1. Ik rijdt de WEC-race op Spa en de 24 uren van Le Mans, beide weekend rijdt de Formule 1 niet. Dus ik zie geen enkel probleem. Ik ga later deze maand voor Porsche testen, ik ben heel benieuwd en kan eigenlijk niet wachten.

In januari begint de Formule 1 weer een Force India is stabiel en heeft ambities. Elk jaar maakt het team stappen. Hopelijk kunnen we ook volgend jaar weer een stapje maken.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter