Dr. Helmut Marko. ‘Onze favoriete autosportadviseur‘ in dienst van Red Bull Racing laat weer eens van zich horen. Aan de Pirelli werd verzocht om banden, die sneller en onvoorspelbaar zouden slijten om het spektakel tijdens de Formule 1-races te vergroten. Uiteraard ziet Dr. Helmut Marko dat weer helemaal anders.

Volgens de in het Oostenrijkse Graz geboren Marko wordt Red Bull gestraft vanwege haar successen in de afgelopen drie jaar! Helmut, die toch al niet bekend staat om zijn technische kennis, verraste ons met een summier technische uitleg dat Red Bull met minder downforce moet rijden, ten einde om te voorkomen dat de banden helemaal aan gort worden gereden.

In de paddock klaagt men over de overdreven slijtage van de banden. Niet alleen gaat de laag die grip biedt snel verloren. Maar scheuren er ook complete brokken rubber los van de band! Het extreme is dat dit in zowel warme als koude omstandigheden gebeurd.

Kijk, elk team heeft er last van [de extreme Pirelli’s, FR]. Maar het kan niet zo zijn dat het team met de beste, meeste downforce diezelfde downforce moet verminderen om de banden een beetje redelijk te laten werken. Ik vind dat de beste en snelste auto moet winnen en niet worden gestraft omdat juist omdat die auto de snelste is., aldus Dr. Helmut Marko in Formula1.com.

En ik hoef jullie toch niet uit te leggen, welke auto volgens Helmut Marko de snelste is?

Leave a Reply

Your email address will not be published.