HRT zal ook in 2011 met twee betalende coureurs rijden, zo heeft teameigenaar Jose Ramon Carabante verklaard. Het team wil graag twee Spaanse coureurs inzetten en de geruchten gaan dat Pedro de la Rosa een goede kans maakt op een contract, mits hij acht tot tien miljoen euro mee brengt.

Een deal met het vroegere Toyota-team liep in het water en daardoor zal HRT alsnog haar eigen auto voor 2011 moeten bouwen. Hierin zal veel geld gaan zitten, iets waar het team niet over beschikt. Waar het team ook niet over beschikt is een ontwerpteam, fabriek met faciliteiten en…tijd! Over 111 dagen begint het seizoen 2011. Dat lijkt ons TE weinig tijd om alles in orde te krijgen.

Als HRT in 2011 met het huidige chassis rijden, lopen ze flink achter t.o.v. Virgin en Lotus. Laat staan de rest van de grid! HRT is dus ook in 2011 verdoemd om stijf achteraan te rijden, wegens onvoldoende middelen.

Als iemand dan nog voor HRT wilt rijden, dient hij zich goed te realiseren dat hij of in een oude auto blijft rijden die vorig jaar al niet imponeerde of dat hij een F1 auto krijgt waar te weinig geld en tijd in is gestopt. Zelfs als Carabante coureurs binnenhaalt met sponsorpakketten die veel geld opleveren dat die investeringen gedaan kunnen worden, er weinig positiefs in de nabije toekomst voor HRT.