Het gerucht gaat dat Colin Kolles de Formule 1-renstal van HRT zal verlaten.

De Duitse teambaas wilde zelf niet ingaan op het nieuws, maar bronnen dichtbij het team zeggen dat het besluit inmiddels is genomen. Men verwacht dat HRT op korte termijn het bericht officieel naar buiten brengt.

Kolles kan volgens motorsport-total.com aan de slag bij Williams. De twee partijen kennen elkaar al langere tijd. HRT gebruikt versnellingsbakken van Williams. Daarnaast heeft Kolles meegewerkt aan het KERS-systeem dat Williams heeft ontwikkeld voor de Porsche 911 GT3 R Hybrid. Daarnaast is Kolles goed bevriend met Toto Wolff, aandeelhouder van Williams.

Het vertrek van Kolles zal een flinke klap zijn voor HRT. De renstal maakt namelijk veel gebruik van de faciliteiten van Kolles’ team Futurecom-TME in Duitsland, omdat de renstal zelf niet zo’n infrastructuur heeft.

Wie de opvolger van Kolles wordt, ligt nog in het ongewisse. Tevens werd bekend gemaakt, dat Thesan Capital Hispania Racing Team heeft gekocht. Dat werd middels een verklaring vanuit het team bekend gemaakt.

Thesan Capital is een Spaanse investeringsmaatschappij en neemt het team over van Jose Ramon Carabante, die het team in 2010 naar de Formule 1 bracht. Thesan zal het team versterken en een meer Spaans karakter gaan geven.

Als mogelijke opvolgers [van Koles] worden, vanwege dat Spaanse karakter dat Thesan nastreeft, teameigenaar Jose Ramon Carabante en zijn zoon genoemd en niet technisch directeur Geoff Willis.

Wij zijn benieuwd hoe dat laatste zich zal ontwikkelen.