Volgens Pedro de la Rosa heeft HRT de gestelde doelen bereikt en op momenten zelfs overtroffen.

Terwijl het team [net als in 2011] opnieuw niet in staat bleek om de auto’s op tijd af te hebben voor de openingsrace in Melbourne, wist het team zich uiteindelijk te meten met naaste concurrent Marussia op de baan.

Dragende kracht in het team, is de veteraan Pedro de la Rosa [sorry, Fabian… ;-)]. De Spanjaard is de eerste coureur bij het Spaanse team en heeft weinig moeite om teamgenoot Karthikeyan te verslaan.

De doelstellingen die we ons gesteld hebben begin dit jaar halen we zonder moeite, we ‘vliegen‘ zelfs van tijd tot tijd. We haalden in Melbourne de 107% niet, maar onze top was in Monaco [103.6%] en Valencia [103.4%].

De la Rosa denkt dat de bescheiden successen die ze nu beleven een extra motivatie kunnen zijn voor volgend jaar. Als we het voor elkaar kunnen krijgen om binnen 103 procent te blijven tijdens de kwalificatie, zou dat fantastisch zijn. Zeker zonder KERS en een DRS-systeem dat lang niet zo effectief is als dat van de andere teams. Natuurlijk is het niet makkelijk om met regelmaat als laatste te finishen, maar met de verbeteringen die we keer op keer zien, is het niet moeilijk om gemotiveerd te blijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.