Het Spaanse team zit niet echt te wachten op de reglementswijzigingen van 2014. Die zijn zo ingrijpend, dat het team weinig onderdelen mee kan nemen naar de bolide voor dat jaar [afkomstig van de auto van 2013, FR].

Dat heeft een flinke kostenstijging tot gevolg. Ik denk dat het grootste deel van de kostenbesparingen die de Formule 1 de afgelopen jaren heeft doorgevoerd heeft te maken met de motoren en het testen. De geruchten over een verdubbeling van de kosten zijn zorgwekkend, maar het is ook alarmerend dat we nog niets officieel weten met nog maar een jaar te gaan voor de eerste tests., zegt HRT-teambaas Luis Perez-Sala.

Luis Perez-Sala opteert daarom voor de terugkeer van het klantenchassis in de Formule 1. Het kopen van een auto van een ander team, zou de achterhoedeteams moeten helpen beter mee te kunnen komen met de teams in de middenmoot.

Voor de teambaas is het beperken van de kosten een belangrijk punt . Vanuit mijn oogpunt is het een goed idee om een klein team te laten beschikken over een betere auto dan het voor hetzelfde budget had kunnen bouwen. Misschien is het zelfs goedkoper.

Het zou minder kunnen kosten, omdat we het hebben over een auto en onderdelen die al gebouwd zijn zonder extra kosten voor het ontwerpen en bouwen., zo besloot Perez-Sala.