Christian Horner steunt Vettel niet in zijn kritiek op Lewis Hamilton. De huidige wereldkampioen noemde het een stomme actie van Hamilton, nadat de Brit zich tijdens de Duitse Grand Prix van een ronde achterstand ontdeed. Vettel vond dat Hamilton zich niet in het gevecht had moeten mengen.

Horner neemt het op voor Hamilton. In het reglement staat niets over gelapte coureurs die zich niet van hun ronde achterstand zouden mogen ontdoen. Het is frustrerend dat het een seconde kostte en dat Lewis Fernando niet kon aanvallen en passeren, wat het de situatie “in balans” zou brengen. Maar hij stond op verse banden en had alle recht om dit te doen. Het is begrijpelijk dat de emoties bij Sebastian hoog oplopen, maar Lewis heeft niets misdaan. Zo gaat dat soms.

Toch toonde de teambaas begrip voor de uitingen van Vettel; Natuurlijk liepen de emoties hoog op, omdat Sebastian vond dat het gebeuren zijn race beïnvloedende. Het was een ongewone situatie, want meestal als je een auto op een ronde zet, komt hij je niet meer voorbij. Maar Lewis had nieuwer banden en was dus gewoon sneller., aldus Horner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *