Christian Horner van Red Bull Racing heeft woedend gereageerd op verhalen, die spreken van tegenwerking [door het team, FR] van Mark Webber in Shanghai.

Webber kwam getergd aan in de Chinese Grand Prix, klaar om een goed resultaat neer te zetten na het dramatisch verlopen race in Maleisië. Sebastian Vettel negeerde toen teamorders en ‘pikte’ de overwinning in. De sfeer werd er niet beter op, nadat de jonge Duitser tegen de media verklaarde dat Webber het niet verdiende om te winnen.

Maar het weekeind van Webber werd geteisterd door drama, zoals een gebrek aan brandstof in zijn auto tijdens de kwalificatie [Q2]. Webber werd daardoor verbannen naar de staart van de grid voor de race.

Tijdens de race verging het de ‘Aussie’ niet veel beter. Nadat Mark zijn voorvleugel stuk reed op Vergne, ging de ‘number two‘ de pits in voor een vervroegde pitstop. RBR, die in Maleisië nog het record voor de snelste pitstop pakte, verknalde Webbers race doordat het wiel rechtsachter niet goed vast zat.

Aan verschillende verslaggevers na de race, uitte Horner zijn boosheid over de suggestie van sabotage en dat Red Bull Webber opzettelijk dwars zou hebben gezeten.

Dat is compleet onzin, zei Christian. Vergeet samenzwering. Het gaat er bij ons om twee auto’s zo hoog mogelijk te laten te eindigen in een race.. Iedereen die denkt dat er sprake is van een complot hier tegen een coureur, of beide, hebben blijkbaar iets anders gezien dan ik.

Dat Webber zelf tegenwerking van het team niet leek uit te sluiten, reageerde Horner als volgt: Mark weet precies wat er gebeurd is, namelijk is er geen sprake is van sabotage, samenzwering of complot.

Red Bull is nog in afwachting van een volledige analyse van de auto, om erachter te komen waarom het wiel niet bleef zitten. De tankinstallatie, welke verantwoordelijk wordt gehouden voor het brandstoftekort van Webber in Q2, zal in de fabriek van het team worden onderzocht.

Het [de tankinstallatie, FR] zal geheel worden gestript in Milton Keynes en daar onderzocht door onze technici., aldus Horner.

Leave a Reply

Your email address will not be published.