RedBull teambaas Christian Horner heeft zo zijn bedenkingen over de testsessie van Ferrari afgelopen week. Horner is van mening dat de Italianen de ‘gedachte’ achter het testverbod hebben omzeild. Onder het mom van een ‘promotionele activiteit’ testte Fernando Alonso een met nieuwe updates uitgeruste F10 op Fiorano, het thuiscircuit van de Italianen. Ferrari gaf overigens keurig de nodige foto’s en filmpjes vrij, zoals het hoort bij promotionele activiteiten.

Maar volgens Horner was dit niet helemaal de manier zoals het zou moeten zijn. Ja, ze voldeden keurig aan de regels. Maar niet aan de gedachte erachter. Het is natuurlijk wel heel toevallig dat deze promotionele testsessie werd gereden met een wagen met de nieuwe updates. Als het de gedachte zou zijn geweest om puur uit commerciele redenen te rijden, was het nergens voor nodig geweest om de wagen uit te rusten met de nieuwe specs.

Horner is ervan overtuigd dat Ferrari wel wat heeft opgestoken van de test en zal er een punt in de agenda van maken op de volgende team bijeenkomst. Hier moeten we nog wel even wat discussie over voeren. Want we hebben met zijn allen afgesproken tijdens het seizoen niet te testen en de gedachte daarachter leek mij voor iedereen helder.

Fernando Alonso is het met de kritiek niet helemaal eens: Ik reed met camera’s overal, zelfs op mijn helm. Soms reed ik met een camera-wagen voor me uit. Erg competitief en comfortabel was het dus allemaal niet.