Het kleine HRT heeft steeds meer moeite om het einde van seizoen 2012 te halen. Volgens anonieme bronnen is het een kwestie van tijd voor het team ophoudt te bestaan, waarbij het doek mogelijk de dag na de Grand Prix van Brazilië kan vallen!

Volgens een monteur van het team was er van het hoofdkantoor afgelopen dinsdag bij zijn laatste bezoek al weinig meer over. De kantoren zijn al leeggeruimd, er is geen meubilair meer en alle computers zijn ook al weg. De telefoon is afgesloten. Alleen de ramen blijven nog over., zegt de anonieme bron in het Spaanse Marca.

Triest als je je bedenkt dat wij op 18 mei 2012 een filmpje van de nieuwe fabriek, gevestigd in het Caja Mágica-complex konden tonen. Toen werd er georeerd dat de fabriek een goede basis zou zijn voor de toekomst.

Een bron in Austin gaat nog verder. We zijn hier alleen omdat we daartoe gedwongen worden in de contracten met de FIA en FOM. Als het aan het management had gelegen, waren we al dicht geweest.

Een andere werknemer van het team ontkent dat sluiting de enige mogelijkheid is. HRT sluit niet vanwege een gebrek aan liquiditeit, teveel openstaande rekeningen of omdat het team het inschrijfgeld niet kan betalen. Thesan heeft gewoon besloten dat het niet langer winstgevend is of dat vanaf volgend jaar niet meer zal zijn en wil daarom van HRT af. Het maakt hun niet uit of ze goed of slecht in de publiciteit komen, zolang ze maar een redelijk rendement aan de investeerders kunnen geven.

Hier andermaals het bewijs dat investeringsmaatschappen niets te zoeken hebben in de F1. Hopelijk voor de werknemers en oa. Pedro de la Rosa staat er een nieuwe eigenaar met benzine in zijn/haar bloed om het team over te nemen. Volgens de laatste berichten zouden er geïnteresseerden zijn afkomstig uit Qatar.

Al vind ik, naar mijn bescheiden mening, 40 miljoen euro wel erg veel geld voor een F1-team dat niet eens een eigen ontwerp-afdeling heeft! Helemaal omdat de ontwikkeling van de auto voor 2013 ook al is gestopt. Wie betaald er dan 40 miljoen voor een lege huls?