Na een pauze van zes jaar keert de Japanse Honda komend seizoen terug in de Formule 1 als motorenleverancier van McLaren.

De Japanners maken er geen geheim van dat men graag een sterke line-up ziet van het team in 2015, aangezien de Japanners een absolute topcoureur in een van de auto’s willen hebben.

Jenson Button hoort daar niet bij, want het bestuur denkt eerder aan coureurs als Fernando Alonso, Lewis Hamilton of Sebastian Vettel. Het contract van Button loopt aan het einde van het huidige seizoen af, en het gerucht gaat dat McLaren niet bepaald staat te trappelen om het contract met de Britse wereldkampioen van 2009 te verlengen.

Daar komt bij dat Honda graag een Japanse coureur ervaring wil laten opdoen bij McLaren. Het gerucht gaat dat Honda een oogje heeft op de 26-jarige Naoki Yamamoto, momenteel voor Mugen rijdend in de Super Formula.

Het zou niet gaan om de invulling van een racestoeltje op korte termijn.

Artikel verscheen eerder door dezelfde auteur in frankyremtlaaaat.wordpress.com


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!