De laatste Honda update heeft Red Bull veel gebracht. Sinds de Grand Prix van Frankrijk rijdt Max Verstappen met deze update, vooral in Oostenrijk en Groot Brittannië was de progressie zichtbaar.

Honda werkt nu aan een volgende update. Volgens Auto Motor Und Sport zal de update de Mercedes krachtbron evenaren. Volgens het magazine zal de nieuwe Honda motor 25 paardenkrachten meer hebben. Max Verstappen liet eerder weten dat de volgende Honda update vooral een verbeterde kwalificatie-modus zal hebben.

Volgens Honda wordt de verbeterde motor voor de Grand-Prix van België of Italië verwacht. Volgens Auto Motor und Sport overweegt Honda nu om de update naar voren te halen. Mogelijk zal de motor al bij de Grand-Prix van Hongarije inzetbaar zijn. Een motorwissel voor de Grand-Prix van Hongarije zal Max Verstappen en Pierre Gasly wel een gridstraf van 10 plaatsen kosten. Beide coureurs hebben al gebruik gemaakt van het maximaal aantal motoronderdelen. De vraag is of het verstandig is om op de bochtige Hungaroring, waar het moeilijk inhalen is, een dergelijke straf te incasseren.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter