Honda F1-baas Yasuhisa Arai heeft toegegeven dat zijn bedrijf de langdurige afwezigheid binnen de Formule 1 hard gevoeld heeft afgelopen jaar, maar dat dit jaar alles in orde zal komen.

Die belofte kan maar beter uitkomen, want Q3 bleek een onhaalbare barrière te zijn voor McLaren en op zondag bleek finishen ook al niet zo vanzelfsprekend te zijn. 27 punten is de zeer magere oogst van het Britse team, met Jenson Button die de bovenhand had in de teamstrijd met collega wereldkampioen Fernando Alonso, cijfers waar een topteam als McLaren nooit tevreden mee mag zijn.

In het begin van het seizoen voelden we het effect van zeven jaar niet actief te zijn in de sport. We hadden ons voorbereid op technische problemen, maar ook al brachten we ze in rekening, we waren niet in staat ze snel op te lossen. We hadden te maken met wat atleten noemen “een gebrek aan matchritme”. We waren niet scherp genoeg.

Toen we in Melbourne aan de start verschenen vorig jaar hadden we zelfs nog niet eens het complexe hybridesysteem onder de knie. We werden compleet verrast. We deden wat we konden, maar de problemen bleven zich opstapelen. Wanneer we iets opgelost kregen kwamen er twee nieuwe problemen bij. Gelukkig werd dat beter naarmate het seizoen vorderde, maar het bleef een slecht jaar.

Arai is er echter van overtuigd dat volgend jaar beter zal zijn.

We gaan er alles aan doen om deze keer wel te voldoen aan de verwachtingen en zo snel mogelijk te behalen. We zullen alle technische problemen van 2015 oplossen en vol zelfvertrouwen en competitief aan de start verschijnen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!