Voor eerst sinds Baku reist de Formule 1 weer af naar een circuit waar topsnelheid heel belangrijk is.

Voor Renault en Honda wordt het in dat opzicht wat spannender, want hun krachtbronnen zullen het op de rechte stukken minder goed doen dan die van Ferrari en Mercedes.

Aangezien vooral de Japanners zich flink hebben geroerd, zijn we vooral benieuwd hoe groot het gat werkelijk is tussen Honda enerzijds en Ferrari/Mercedes anderzijds.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto lijkt Ferrari al af te schrijven voor de overwinning in Montreal.

Binotto vind de Italianen niet competitief genoeg en gaf aan dat er voorlopig introduceren geen upgrades zullen komen die de problemen verhelpen of verminderen, die sinds het begin van het seizoen spelen.

Daartegen…Mercedes rijdt waarschijnlijk vanaf de Grand Prix van Canada met een nieuwe, verbeterde motor. Dat bevestigde vijfvoudig-wereldkampioen Lewis Hamilton aan Autosport.

Volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com gaat Mercedes de grens van 1000 pk op korte termijn slechten. De huidige wereldkampioen wil daarmee de achterstand op Ferrari teniet doen.

Volgens insiders heeft Ferrari absoluut de krachtigste motor, maar we zien het echter niet terug in het klassement en de resultaten.


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!