JV in de SauberJV in de SauberOndanks het succes van BAR tijdens het vorige seizoen missen sommige ingenieurs van Honda de technische input van Villeneuve. 2004 was zonder twijfel het beste seizoen van BAR, en afhankelijk van wie je het vraagt komt dat door Jenson Button, David Richards, Geoff Willis en nog een resem anderen.

Maar volgens enkele topingenieurs van Honda kwam dat vooral door de feedback en input van Villeneuve tijdens de vorige seizoenen. Ondanks alle harde testwerk van de BAR piloten blijven ze alleen maar “Chassisjongens”, en Honda zou dat nu beginnen voelen.

Daarom dat sommige binnen de Japanse motorfabrikant nu de beslissing om Villeneuve te ontslaan betreuren. Ondanks zijn beste pogingen zou de feedback van Jenson Button, op het gebied van de motor, niet kunnen tippen aan die van Villeneuve.

Sauber, Villeneuve’s huidige team, loopt sinds kort rond met plannen om zelf een motor te bouwen. Wie weet kan de Canadees hen daar met raad en daad bijstaan…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *